Meteen naar de content

Verschuivende scheenbeschermers

De oplossing voor verschuivende scheenbeschermers

Iedereen die regelmatig scheenbeschermers draagt zal dit probleem herkennen. De scheenbeschermer sluit nooit perfect aan waardoor deze tijdens het spelen verschuift. Dit wekt vaak een hoop irritatie en kan zelfs invloed hebben op de manier van spelen.

Hier zijn verschillende tijdelijke oplossingen voor. Wij vertellen je welke dat zijn!

Guard Stays
De Guard Stay is een korte elastische band. Deze gebruik je om de scheenbeschermer op z’n plek te houden. Hier heb je zelf invloed op hoe strak je de scheenbeschermer vastzet. Het grote nadeel aan deze methode is dat de Guard Stay niet de hele scheenbeschermer pakt. Hierdoor kan de scheenbeschermer blijven schuiven tijdens het spelen.

Scheenbeschermer kous
Dit is een kous voor de scheenbeschermer, die zorgt dat deze niet meer naar beneden glijdt. Het fijne aan deze manier is dat de kous de hele scheenbeschermer pakt. Het nadeel is dat deze na verloop van tijd z’n vorm verliest waardoor de scheenbeschermer toch weer gaat verschuiven. Ook heb je met deze methode geen invloed op hoe strak je de scheenbeschermer vastzet.

Underwrap tape
Met deze tape zet je de scheenbeschermer vast, waardoor deze niet meer zal verschuiven. Dit is een geliefde methode en werkt erg goed. Je kunt hiermee je hele scheenbeschermer vastzetten je hebt te allen tijde zelf invloed op hoe strak je ze vastzet.

Het grote nadeel aan underwrape tape is dat het niet erg milieuvriendelijk is. Na ieder gebruik beland het in de prullenbak. Gemiddeld 1.5 tot 2 meter per been, per gebruiksmoment. Als er in de kleedkamer 10 tot 15 spelers underwrap tape gebruiken, eindigt er dus zo’n 40 tot 50 meter tape per wedstrijd in de prullenbak. Ongelooflijk veel dus.

Een rol underwrap tape kost circa €2,50 per rol. Een rol is 27 meter. Dit betekent dat een rol tape ongeveer 7x mee gaat. Als je dit allemaal bij elkaar optelt, is het dus uiteindelijk een flinke investering!

Nieuw en innovatief
Maar, nu is er een nieuw product in ontwikkeling die al deze problemen in 1x oplost! De Straba Socks. Dit is een innovatief product van studenten aan Hogeschool Inholland. Het is een combinatie van de drie bovengenoemde methodes, waarbij alleen de voordelen zijn gebruikt! Zo wordt de gehele scheenbeschermer vastgezet, heb jij te allen tijde zelf invloed op hoe strak je de scheenbeschermer vastzet én beland er niets meer in de prullenbak.

Het product is gemaakt van een lichte, elastische stof die verrijkt is met drie elastische banden. Met deze banden kun je de scheenbeschermer op verschillende gedeeltes van de kuit vastzetten.

De Straba Socks zijn binnenkort verkrijgbaar.